Rólunk

A KUGLI zenekar több mint 35 évvel ezelőtt alakult. Bejártuk az egész országot. Rádiófelvételünk is készült, de nem fogadta el a zsűri (nem zésítették), túl kemény és kritikus volt az akkori trend szerint.

A Budai parkban keddi napokon volt hogy 2-3 ezren is összegyültek KUGLI koncertekre. A lemezgyár felkérte a csapatot egy kislemezre, fel is vettük, ki is fizették a jogdíjakat, de banális dolgokra hivatkozva mégsem jelent meg. Az elmult években derült csak ki a levéltárból, hogy besúgó volt köztünk és azt jelentette hogy a KUGLI politikailag nem megbízható.

20 év szünet következett 2008-tól újra együtt a banda. A visszatérést énekesünk Bíró Gyuri már nem élhette meg, így fia Ifj Bíró Gyurival kezdtük meg a munkát. Néhány tagcsere és 3 önállóan kiadott lemez után jelenlegi felállásban: Garai Máté – ének, Pásztor Brigitta – ének és billentyű, Igaz Tibor – gitár, Kreisz Gyuri – basszusgitár, valamint a csapat vezetője és dobosa Gönczy Gabó játszik.  A Kugli soha nem állt be az éppen divatos stílusmajmolásba, amíg van mondanivalónk, addig csináljuk ahogy érezzük, a saját egyéniségünk szerint.

A Lemezek a B.M.S. Best Music & Stage stúdióban készültek. Érdekessége, hogy kisérletképpen az alapokat egyszerre játszotta fel a zenekar, így a hangulata kicsit az élő zenét sugallja. Köszönet Dudinszky Zolinak ( Két évig a Kugli tagja volt) a közreműködésért!

Valamint köszönet a Wasteels jegyirodának és a Grafit Pencil nyomdának a támogatásért.

A KUGLI 1980